Projecten

Organisatorisch, begeleidend of redactioneel; de laatste jaren heb ik aan meerdere projecten gewerkt zoals festivalkranten, videoproducties en evenementen. Hieronder zijn er een aantal terug te vinden.

Le Guess Who?
In samenwerking met het Utrechtse muziekfestival Le Guess Who?,  heb ik in 2014 en 2015 vanuit The Daily Indie met nog een aantal andere partijen een krant gemaakt die door de hele stad en tijdens het festival is verspreid. Voor deze edities coördineerde ik de communicatie en kopij vanuit The Daily Indie naar het festival en interviewde ik Mac DeMarco, Nouveau Vélo en Jacco Gardner. The Daily Indie leverde een aantal interviews, eigen fotografie en illustraties voor artikelen met Viet Cong, Amen Dunes, broeder Dieleman, Mikal Cronin, Deradoorian, Parquet Courts en Ought.


 

London Calling
Al een aantal jaren werk ik vanuit The Daily Indie nauw samen met Paradiso Amsterdam, onder meer voor het showcasefestival London Calling. De afgelopen jaren hebben we meerdere keren een dagelijkse krant gemaakt met muzikale tips, interviews, nieuws, live-verslagen en achtergrondverhalen. Inmiddels hebben we tien edities gemaakt van The London Calling Times en zijn we voor de oktober-editie van London Calling in 2016 aan de slag gegaan met een speciaal magazine voor het hele weekend, met daarin onder meer tips, interviews en het blokkenschema.

 

Amsterdam Woods Festival
Achter onze laptops in het Amsterdamse Bos maakten we met The Daily Indie drie dagelijkse kranten tijdens Amsterdam Woods Festival. Met interviews, tips, losse rubrieken en verslagen vanaf het festival.

 


Video’s
In samenwerking met het videoteam van The Daily Indie en Subbacultcha! hebben we een aantal video’s geproduceerd met nationale en internationale bands en artiesten.

 


Evenementen
Door de jaren heen heb ik met The Daily Indie meerdere evenementen georganiseerd in zalen als Paradiso, Studio/K, Rotown, Kapitaal, Patronaat en Sugarfactory. Een onderdeel van die evenementen zijn de festivals die we organiseren rond het uitkomen van een nieuw magazine. Met bands, een kleine markt en een expositie.

Festival #22

Festival #23

Festival #24

 

Samenwerking met Vinylify
Jarenlang droomde ik er al stiekem over en in 2016 was het eindelijk zover: ons eigen vinyl! Samen met de release van het 24ste magazine van The Daily Indie, is onze samenwerking met Vinylify gestart. Dat houdt in dat er bij elke editie van het magazine een nieuwe plaat wordt gemaakt, met een roulerende partner. Voor de eerste editie is dat het grootste, rondreizende festival van Nederland geworden: de Popronde. Meer informatie over dit project is te vinden op deze site.

tdi_vinyl_fb