Promotie

Een promotionele boodschap moet duidelijk zijn, vertaald worden naar de doelgroep, nieuwsgierig maken en enthousiasmeren. Tekst is daarbij uiteraard belangrijk, maar overtuigend beeld in een verzorgde vormgeving is minstens zo belangrijk. Het hele plaatje moet kloppen.

Marketing & PR
Onder meer bij het Rotterdamse pr- en communicatiebureau Havana Orange heb ik professionele ervaring opgedaan met het genereren van free publicity, het verzinnen en uitvoeren van marketingcampagnes, het organiseren van evenementen, copywriting, het opstellen van nieuwsbrieven en persberichten plus het onderhouden en uitbreiden van een sterk journalistiek netwerk.

Artiesten en festivals
Niet alleen voor bedrijven heb ik in het verleden promotie gedaan, met name in de muziekindustrie ben ik de laatste jaren actief geweest. Mede door het oprichten van The Daily Indie, een eigen label en als boeker actief te zijn, heb ik de laatste tien jaar naast een hoop ervaring ook een groot netwerk opgebouwd. Dat zet ik graag in voor promotie; voor een nieuwe plaat van een band tot een tour of een bijzonder muzikaal project.

Door die praktische en theoretische kennis te combineren met mijn onverminderd grote liefde voor muziek, heb ik de kracht om bands, festivals en artiesten vooruit te helpen. Daarnaast speel ik al bijna tien jaar in meerdere bands (waaronder The Medics en op dit moment in Anemone), waardoor ik mij niet hoef te verplaatsen in een muzikant. Ik ben een artiest en ik weet precies hoe het artiestenleven is. Van de eerste shows in plaatselijke cafeetjes tot en met het tekenen van een platencontract, opgepikt worden door een boeker, een publisher en het spelen op festivals, op de radio en bij tv-programma’s als De Wereld Draait Door.

Tekstschrijver
Voor onder meer het Havenbedrijf Rotterdam, tot Bouwend Nederland, Goed Bestuur en Toezicht, Teufel en de Wereldhavendagen heb ik teksten verzorgd voor campagnes, websites en ledenmagazines. Ik denk daarom graag mee over de inhoud van nieuwsartikelen tot en met persberichten, social media en uitnodigingen. Een keertje afspreken? Hier ben ik te bereiken!

Journalistiek