The Daily Indie

Een aantal jaren geleden ben ik in mijn eentje het muziekplatform The Daily Indie begonnen. Met alleen een laptop, een keukentafel en een pot koffie, is dit project inmiddels uitgegroeid tot een team van bijna honderd mensen, zo’n vijftienduizend volgers en is het platform genomineerd voor onder meer de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs.

Bestaande uit schrijvers, eindredacteuren, grafische vormgevers, marketeers, fotografen, illustratoren, radiomakers, stagiaires en een compleet marketing- en videoteam. Het platform is snel gegroeid en niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn we genomineerd voor de laatste Pop Media Prijs en is The Daily Indie mediapartner van festivals als Le Guess Who?, Metropolis, Welcome to The Village, London Calling, Motel Mozaique, The Life I Live en Popronde. Daarnaast maken we podcasts, zenden we wekelijks een uur radio uit op Pinguin Radio, staat The Daily Indie DJ Team in podia en op festivals door het hele land en zijn we door de jaren een breed platform geworden. Een plek waar online en offline geëxperimenteerd kan worden door talentvolle redactieleden. Eén groot team van pure muziekliefhebbers dat onze volgers elke keer iets nieuws, verrassends en unieks laat ontdekken.

Missie
The Daily Indie is een platform waarop je dagelijks nieuwe muziek ontdekt. Onze website, magazine, video’s, events en radioshow zijn een muzikale schatkaart in tekst, beeld en geluid. Met een enthousiast team brengen we je dagelijks de nieuwste muziek die je nergens anders vindt. Geen snelle hypes, maar muziek waarvan wij vinden dat deze gehoord moet worden. Onder het motto: ‘muziek is muziek en als het goed is, is het goed’ verassen we onze volgers al jarenlang met nieuwe muziek.


Organiseren

Naast het aansturen van het team ben ik algemeen aanspreekpunt van The Daily Indie en onderhoud ik het netwerk van onder meer bands, brands, managers, boekers en labels rondom het bedrijf. Verder hou ik mij bezig met de promotie van het platform, de social media-kanalen, het schrijven van artikelen, de distributie van het magazine en organiseer ik interviews, fotoshoots en acties in samenwerking met platenmaatschappijen, poppodia en festivals. Daarnaast analyseer ik al onze acties online en offline, ontwikkel ik korte- en langetermijnplannen die ik samen met mijn team uitvoer en organiseren we events in samenwerking met meerdere podia en festivals door heel Nederland.


Magazine
Irregulier maken we met The Daily Indie een magazine vol interviews, muziek- en cultuurtips, columns, achtergrondverhalen, features en staan de pagina’s boordevol muzikaal talent uit binnen- en buitenland.

The Daily Indie | Issue #23
the-daily-indie-issue-24


Toekomstmuziek

The Daily Indie is een hele hoop en wordt nog steeds meer. Houd het vooral in de gaten via Facebook, Twitter en Instagram.