Over Mij

Yes, ik ben Ricardo Jupijn! Ik woon en werk in Rotterdam, ik ben 35 jaar oud, freelance journalist, muzikant en schilder. Het ene sluit het andere zeker niet uit.

Daarnaast heb ik in 2010 het onafhankelijke muziekplatform The Daily Indie opgericht, waar ik tot het einde daarvan in 2022 hoofdredacteur van geweest ben. In de resterende vrije tijd geef ik mij over aan mijn verslaving aan kranten, boeken, kunst, tijdschriften, schrijven, nieuwe media en elpees. Ik ben breed geïnteresseerd en haal inspiratie uit alles wat ik zie, lees en hoor. In elk onderwerp zit een mooi verhaal, aan mij de taak als journalist om alles eruit te halen. Ik hou van heldere en beknopte artikelen, die het hele verhaal op een heldere, scherpe en enthousiaste manier vertellen. Of het nou interviews, biografieën, blogs, persberichten, advertenties, biografieën, nieuwsartikelen of achtergrondverhalen zijn. Dat lukte naar mijn idee onder meer met dit verhaal, dat werd genomineerd voor de shortlist van de Jip Golsteijn Journalistiekprijs.

Projecten
Schrijven vind ik heerlijk, daar vind je meer over bij interviews & artikelen. Maar ik doe nog veel meer, waarbij ik op dit moment vooral bezig ben met schilderen. Een keertje een bakkie doen? Neem vooral eens contact op, dan maken we een afspraak op mijn kantoor in het centrum van Rotterdam!

Journalistiek 6